PRESS

Den 24-26 september 2020 arrangeras Vävmässan på Halmstad Arena. 

Mellan 8 000 – 10 000 svenska och internationella besökare förväntas komma till Vävmässan som är den största i världen i sitt slag.

Vävmässan arrangeras vart tredje år av Svenska Vävrådet och olika orter väljs för varje tillfälle. Den allra första Vävmässan gick av stapeln 1986, just i Halmstad. Nu är det dags igen!

Vävmässan erbjuder föredrag, textila utställningar och ett stort utbud av både svenska och internationella utställare.

– I Halmstad och runt om i Halland finns en livaktig vävtradition, många vävstugor, lång textil- och vävhistoria, intressanta konstnärer och innovativt nytänkande, säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet om valet av arrangör.

Marita Jönsson, utvecklare – slöjd och konsthantverk, Region Halland, är lokal värd för Vävmässan 2020 och ser nu fram emot att få visa upp det halländska textilhantverket.

– Det känns fantastiskt att få välkomna alla vävare till Halland och Halmstad. Här finns en levande hemslöjdstradition som känns viktig att lyfta, för både tillresta och boende i länet, säger Marita Jönsson.

För besöksnäringen i Halmstad bidrar Vävmässan med många besökare vid en gynnsam tid på året.

– Vävmässan bidrar till att förlänga högsäsongen för vår besöksnäring. Vi hoppas också att mässan lockar ett stort antal utländska besökare, ända från Nordamerika till Japan. Vävmässan stärker Halmstad som konst- och kulturdestination och vi arbetar aktivt med att hitta olika synergieffekter till stora evenemang som detta, säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau.

Pressmeddelandet är hämtat från Mynewsdesk 26 sep 2018, läs det här.

Banners

 

Officiell affisch för Vävmässan av formgivare Anna Kraitz.

Med ett år kvar till Vävmässan presenterar nu Svenska Vävrådet ett smakprov av programmet. Besökarna på Vävmässan kan ta del av programpunkter såväl i Halmstad som runt om i regionen.

Vävmässan äger rum 24-26 september 2020 och är den största i sitt slag i världen. Under de tre mässdagarna beräknas 8-10 000 besökare komma till Halmstad Arena. Med ett år kvar till mässan kan Svenska Vävrådet dela med sig av några programpunkter.

Halmstad Arena kommer att vara centrum för den stora Vävmässan. Det blir bland annat flera föredrag om den textila konsten, skapande, historiska textilier och textil forskning. Utöver det finns flera utställare på plats varav många med halländsk koppling. Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet, berättar:

– Det som är speciellt med Vävmässan är att den lockar vävare och textilintresserade från hela världen. Inför Vävmässan 2020 lägger vi extra vikt vid att visa hur vävningen går till. I levande verkstäder kommer många olika typer av vävning att visas och det kommer finnas möjligheter att själv få prova på.

– Flera aktiviteter och utställningar under vävmässan i Halmstad vänder sig till och är gjorda av barn och unga. Mässan är ett spännande evenemang som jag hoppas att många pedagoger passar på att uppleva tillsammans med sina elever, säger Marita Jönsson på Kultur i Halland – Slöjd.

Det fullständiga programmet för Vävmässan presenteras våren 2020.

 

Andra aktiviteter som sker i anslutning till Vävmässan:

·         En unik jurybedömd Vävsalong där en exposé av vad som görs inom vävningen idag visas på Halmstad konsthall 26 augusti till 13 oktober 2020.

·         Mässbesökarna kan ta del av flera studiebesök i regionen, bland annat till den anrika textilverkstaden Märta Måås-Fjetterström i Båstad.

·         Bonadsmuseet i Unnaryd hålls öppet och där kan besökarna även se traditionell stampning av vadmal.

 

 

Annonser för VÄV 2020

Ladda ner en annons och sprid nyheten att VÄV 2020 kommer till Halmstad 24-26 september 2020. Kopiera bilden och lägg in den på din hemsida och addera länken www.svenskavav.com

brun blå

Kontaktuppgifter

Tina Ignell, Ordförande i Svenska Vävrådet

Tel: 013-13 36 75

E-post: tina@vavmagasinet.sewww.svenskavav.com

Marita Jönsson, utvecklare slöjd och konsthantverk, Region Halland

Tel: 035-17 98 81

E-post: marita.jonsson@regionhalland.se

Linda Hellring, projektledare Halmstad Convention Bureau

Tel: 0706-65 25 71

E-post: linda.hellring@halmstad.se

Ladda ner

Pressbilder

Pressbilderna kan användas för marknadsföring av VÄV 2020.

Programfolder för VÄV 2020 blir klart i februari 2020. 

Programbladet kommer att finnas på svenska och engelska i tryckt och digital form. 

Logotyper

VÄV 2020 arrangeras i samarbete mellan Svenska Vävrådet, Region Halland, Kultur i Halland  – Slöjd och Destination Halmstad. 

Följ oss!

Vill du ta del av vad som händer, vilka utställare vi bokar och vilka kringaktiviteter som vi arrangerar?

E-postadresser till våra nyhetsbrevsprenumeranter sparas hos oss så länge prenumerationen pågår. Efter avslutad prenumeration raderas uppgiften. E-postadresserna lämnas aldrig ut till något företag, annan organisation eller privatperson.

Om du vill veta vilka uppgifter vi har om dig, korrigera felaktiga uppgifter eller radera uppgifter kan du göra det genom att mejla till info@svenskavav.com