Händer i Halmstad: Hallands konstmuseum

Kategorier

  • Händer i Halmstad

Dag/tid

  • 24 september
  • 25 september
  • 26 september

 

 

David Svensson

Väv ur samlingen

 

Hallands Konstmuseum ligger vackert beläget intill Nissan och Norre Katts park i Halmstad. Här kan du ta del av utställningar och spännande programpunkter.

Museet har nyligen öppnats igen efter en omfattande om- och tillbyggnad. Det befintliga huset har renoverats, samtidigt som en ny utbyggnad tagit form med huvudentrén vänd mot staden, Nissan och parken.

Torsdagen den 24/9 och fredagen den 25/9 bjuds det in till det mingel på museet kl 18-21. Fri entré för dig som har entrébiljett till vävmässan på Halmstad Arena. Kika runt i våra utställningar och upptäck de konstnärliga gestaltningarna. Under kvällen kommer det finnas specialerbjudanden i vårt kafé. Här lagas mat på svenska råvaror och helt utan tillsatser, med fokus på lokalt och närodlat.

Läs mer om Hallandskonstmuseum www.hallandskonstmuseum.se

 

Mingelkvällar torsdag 24/9 och fredag 25/9 kl 18-21

Fritt inträde under mingelkvällarna för alla som har biljett till VÄV2020 för aktuell dag.

Inträde till Hallands Konstmuseum är under övriga tider och för dem som inte har biljett till VÄV2020 80:-

 

Utställningar

 

5 september – 11 april

Väv ur samlingen

Hallands Konstmuseum visar exempel på inredningstextilier från mitten av 1900-talet. Se inspirerande provkartor och skisser som togs fram av halländska hemslöjden och exempel ur den rika samlingen.

 

5 september – 31 januari

David Svensson

 

Tillsvidare

Gränsland – ur samlingen

I Hallands Konstmuseums samlingsutställning Gränsland samsas kronologin med frågor kring konst, vetenskap och samlande. Resan från klassiskt regionalt museum 1933 till dagens konstmuseum speglas så klart i samlingens innehåll och karaktär, men det finns även andra parametrar som påverkar såsom genus, klass och mångfald.

Hallands Konstmuseums samling ger unika möjligheter att röra sig inom bild- och formområdets hela omfång, från klassiskt måleri, fotografi, barnboksillustrationer, slöjd, folkkonst och arkitektur till samtidskonst.

 

Läs mer om utställningen Gränsland ur samlingen

http://www.hallandskonstmuseum.se/ur-samlingen/